Marković pred grčki All Star
0

"Velika je čast predvoditi ostatak svijeta"

Piše: E. Isanović
Nenad Marković
Nenad Marković
Nenad Marković, strateg grčkog Panioniosa, vodit će selekciju "ostatka svijeta" na All-Star utakmici grčkog prvenstva koja je na programu 13. i 14. marta na Kritu. Zajedno sa Davidom Blattom, trenerom solunskog Arisa, nekadašnji bh. selektor pokušat će nadmudriti Jorgosa Barcokasa iz Marusija i Iliasa Zorgosa iz Paneliniosa.

"Velika je čast biti u društu Blatta, kojeg znam još iz izraelskog prvenstva. Razgovarali smo ovih dana i prisjetili smo se nekih utakmica. Iako je ovaj dvoboj atrakcija za gledaoce, učinit ćemo sve da pobijedimo. Sjećam se kada sam igrao All- Star u francuskom prvenstvu trener nam je prije utakmice rekao. Momci sada izađite i pobijedite. Pamtim das u se igrala dva produžetka, publika je uživala. Identično ćemo i mi prenijeti našim izabranicima prije okršaja sa domaćim vedetama. Naravno da će sve to biti u granicama korektnosti. Sve u svemu, veselim se ovom sudaru", rekao je Marković za Sarajevo-x.com. Napomenuo je i da se njegov klub nalazi u velikim finansijskim problemima.

Za "grčke zvijezde" u ovoj utakmici će nastupati: Dimitris Diamantidis, Vasilis Spanoulis, Stratos Perperoglou i Antonis Fotsis (Panathinaikos), Kostas Charalambidis (Panellinios), Ioannis Kalambokis (Panionios), Kostas Kaimakoglu, Michalis Pelekanos (Maroussi), Ioannis Bouroussis, Theodoros Papaloukas i Sofoklis Schortsanitis ( Olympiakos) i Lazaros Papadopoulos (PAOK).

"Strance" će predstavljati: Nikola Peković, Drew Nicholas, Mike Batiste i Marcus Haislip (Panathinaikos), Zoran Erceg (Panionios), Kenny Gregory (PAOK), Jamon Lucas (Maroussi), Andrew Betts i Aaron Miless (Aris), Miloš Teodosić, Josh Childres i Linas Kleiz (Olympiakos).

Pored ove utakmice bit će održano i takmičenje u šutiranju trojki.