Opomena Upravi Bosne
193

Vasiljević tužio Bosnu: Novac mi nije bitan, prijašnji dug sam oprostio, ali ovaj ne želim

Piše: E. B.
Saša Vasiljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Saša Vasiljević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaškom klubu Bosna prijeti novi "slučaj Vučurović". Jedan od najboljih poslijeratnih igrača Studenata Saša Vasiljević je odlučio tužiti sarajevski klub zbog neisplaćenih plata iz njegovog posljednjeg angažmana u Sarajevu.

"Nisam htio tužiti klub, ali od marta me čelni ljudi Bosne lažu da će mi isplatiti novac koji mi duguju. Ne samo meni, ima tu još igrača koji će tužiti Bosnu, ja sam samo prvi u nizu. Stvarno su pretjerali s lažima, nismo to zaslužili. Prije mjesec dana Bosna je dobila opomenu pred tužbu, ali ništa nije poduzeto", kaže Vasiljević.

Vasiljević kaže kako novac nije bitan u ovoj priči već princip.

"Prijašnji dug koji je mnogo veći nego ovaj sam oprostio, ali ovaj ne želim jer su čelnici Bosne ispali bezobrazni i neljudi. Novac mi nije bitan, nisam se zbog njega vratio u Bosnu. Iz inata želim pokrenuti priču da svi oni koji vole Bosnu vide da su čelnici kluba sve ono što smo napravili prošle sezone upropastili. Lijepa priča je postala veoma tužna i neka ova tužba bude opomena čelnicima Bosne da promijene način rada", upozorava nekadašnji reprezentativac BiH.

Vasiljević kaže kako će ove sedmice razgovarati sa novim direktorom Bosne Goranom Percom.

"Ove sedmice Bosna dolazi u Beograd na gostovanje Dynamicu i razgovarat ću s novim direktorom Percom pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Vasiljević.