Košarka
1

Utopila se nekadašnja NBA zvijezda Dan Roundfield

Totalsport
Dan Roundfield (desno)
Dan Roundfield (desno)
Bivši američki košarkaš Dan Roundfield, koji je početkom osamdesetih tri puta zaredom biran u All Star tim Istočne konferencije NBA lige, utopio se na karipskom otoku Arubi.

Roundfield je sa suprugom Bernie plivao na predjelu jugoistočno od Arube, izvan dozvoljenog područja za plivače, kada ih je zahvatilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i visokim valovima. Pokušavajući pomoći svojoj supruzi kako bi se dokopala obale, Roundfielda su zahvatile jake struje i povukle prema dubinama, dok je Bernie spašena zahvaljujući pomoći grupe turista koji su se zatekli u blizini. Tijelo nesretnog 59-godišnjeg bivšeg košarkaša među stijenama pronašli su ronioci sat i pol kasnije.

Roundfeld je odigrao 11 NBA sezona, a dok je nosio dres Atlanta Hawksa, tri je godine u nizu 1980., 1981. i 1982. biran u All Star tim Istočne konferencije. U karijeri je još nastupao za Indiana Pacerse, Detroit Pistonse i Washington Bulletse, dok se od profesionalnog bavljenja košarkom oprostio 1988. godine odradivši zadnju sezonu u talijanskom Auxilium Torinu.

Kada je čuo vijest o smrti svog nekadašnjeg saigrača, oglasio se i legendarni Dominique Willikins koji je s Roundfieldom dijelio svlačionicu Atlante.

"Bio je najpoštenija i najbolja osoba koju sam poznavao. Naučio me kako se ponaša pravi profesionalac i uzeo pod svoje okrilje. Moje misli i moje molitve sada su s njegovom porodicom, jako će mi nedostajati", poručio je Wilkins.