Hrvatski mediji o porazu od BiH
0

"Ugasite televizore, nemojte nas gledati"

Sarajevo-x.com
Nakon što je reprezentacija BiH u nedjelju navečer očitala pravu košarkašku lekciju favoriziranoj reprezentaciji Hrvatske, tamošnji mediji su pisali o nevjerovatno lošoj igri svojih reprezentativaca, "sramoti", "najtežem porazu u historiji", ali i o "ubicama" Teletoviću i Domercantu za koje hrvatska odbrana nije imala rješenje.

Hrvatski portal 24sata.hr je za visok poraz Hrvatske od BiH rezultatom 92:80 među krivce uvrstio i kapitana Popovića. Sam Popović je izjavio da njegovi saigrači nisu igrali srcem za reprezentaciju kao što to čine za svoje klubove. On je rekao da se radi o "seljačkom mentalitetu" njegove ekipe, zbog kojeg se sa njihovom reprezentacijom "šprda" cijela hrvatska javnost.

Ljut i razočaran nakon poraza od BiH je bio i Tomić. On je izjavio da mu je poraz od BiH ujedno u najteži u karijeri. Tomić smatra da su on i njegovi saigrači osramotili "hrvatsko ime" kao malo ko u historiji ove zemlje. Gotovo plačući je gledateljima poručio da ugase televizore i da ne gledaju poraz Hrvatske.

Drugi hrvatski portal, Index.hr, pozabavio se napisima i "likovanju" medija u BiH nakon sinoćnje utakmice, te ih okarakterisao opravdanim. Ovaj portal je također pozvao na ozbiljnost u utakmici protiv Grčke.

Jutarnji.hr je također bio pun hvale za Teletovića i Domercanta. Ovaj portal je ukazao na nepostojanje kontinuiteta u igri hrvatske reprezentacije koja jednu utakmicu odigra solidnu, a nakon toga pruži katastrofalnu igru. Za poraz od BiH su okrivljeni igrači koji nisu pružili svoj maksimum na parketu, ali i selektor. Čak i ako danas Hrvatska savlada Grčku, poraz od BiH će ostaviti "opor ukus u ustima", piše Jutarnji.hr.