NBA
3

Triple-double učinak Jokića, San Antonio pobijedio Oklahomu nakon dva produžetka

Piše: K. H.
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Igrači San Antonija i Oklahome odigrali su sjajan meč u noći sa četvrtka na petak, a Spursi su stigli do pobjede nakon čak dva produžetka.

Bila je ovo 25. pobjeda Sparsa u ovoj sezoni, koliko ima i Oklahoma, a do pobjede ih je nosio Aldridge koji je ubacio čak 56 poena. Kod Thundera je najefikasniji bio George koji je ubacio 30 poena, dok je pet manje ubacio Grant.

Košarkaši San Antonija u ovom meču fantastično su šutirali šut za tri poena, a oni su uspjeli pogoditi čak 16 od 19 šuteva s tim da ih je čak 14 bilo vezanih. Najviše ih je ubacio Belinelli koji je imao šut pet od pet, a četiri od četiri za tri poena imao je i Bertans.

Sjajan meč opet je odigrao srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je u pobjedi Denvera protiv Los Angeles Clippersa ostvario triple-double učinak, a on je pored 18 poena imao i deset asistencija i 14 skokova. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Murray koji je ubacio 23 poena, dok je kod Clippersa Williams ubacio 19 poena.

Miami je na svom terenu bio bolji od Bostona rezultatom 115:99, dok je u posljednjem meču Sacramento bio bolji od Detroita rezultatom 112:102.

Rezultati by SofaScore