NBA
6

Treći poraz Golden Statea, skroman učinak Dončića u pobjedi Dallasa, Musa bez nastupa

Piše: K. H.
Kevin Durant (Foto: Twitter)
Kevin Durant (Foto: Twitter)
Aktuelni NBA prvak ekipa Golden State Warriorsa poražena je nakon produžetaka na gostovanju kod LA Clippersa rezultatom 121:116, što je njihov treći poraz u ovoj sezoni, drugi u posljednja tri meča.

Od prve minute vidjelo se da su domaći igrači raspoloženi za nadigravanje protiv Golden Statea, a nakon prve četvrtine u kojoj su postignuta 64 poena imali su prednost od četiri poena razlike (34:30). Domaći su nastavili dobru igru i u nastavku, kontrolisali su minimalnu stečenu prednost i tokom druge četvrtine pa se na poluvrijeme otišlo s prednošću domaćina od tri razlike.

Warriorsi ni u drugom poluvremenu nisu uspjeli pronaći lijek za dobru igru Clippersa pa je pred posljednjih 12 minuta domaći tim imao prednost od devet poena, na početku četvrte četvrtine čak i 14, ali strašnom serijom u finišu meča od 11:0 Golden State je stigao do poravnanja i prilike da kroz produžetke izbori pobjedu.

Ipak, kada je najviše trebalo, Golden State je opet zakazao i LA Clippersi su stigli do osme pobjede u 13. meču u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Williams koji je ubacio 25 poena, dva više od Harrella koji je ubacio 23. Dvocifreni broj poena imali su još i Gilgeous-Alexander (18), Harris (17), Gallinari (14) i Gortat (12). U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Kevin Durnat koji je meč završio sa 33 ubačena poena, a pratio ga je Thompson s 31 poenom.

Džanan Musa nije se nalazio u rosteru Brooklyna za meč protiv Minnesote koji su Netsi igrali na gostujućem terenu, u kojem su poraženi rezultatom 120:113. Luka Dončić postigao je 11 poena u pobjedi Dallasa protiv Chicaga na gostujućem terenu.

Ostali rezultati:

Washington - Orlando 117:109 Miami - Philadelphia 114:124 Toronto - New Orleans 110:126 Memphis - Utah 88:96 Oklahoma - Phoenix 118:101 Sacramento - San Antonio 104:99

Tabela Zapadne konferencije:

Tabela Istočne konferencije: