Košarka
9

Teletović postigao 11 poena u porazu Milwaukeeja, Nurkić osam u pobjedi Denvera

Piše: D. B.
Milwaukee Bucksi su sinoć poraženi od San Antonio Spursa, dok su Denver Nuggetsi upisali pobjedu protiv Philadelphia 76ersa. Bh. košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić su nastupili za svoje timove.

Bucksi su odigrali veoma izjednačenu utakmicu protiv Spursa te su poraženi jednim poenom razlike, bilo je 97:96 za San Antonio. Spurse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom, dok je najviše za ekipu Milwaukeeja postigao Jabari Parker, ukupno 23. Njega je pratio Giannis Antetokounmpo sa 22 poena. Bh. košarkaš Mirza Teletović je na parketu proveo 21 minutu te je poveo 11 poena i upisao dva skoka, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Nuggetsi su bili dosta uspješniji te su savladali 76erse s osam poena razlike, bilo je 106:98. Najefikasniji u ekipi denvera bio je Danilo Gallinari sa 24 poena, dok su po 22 postigli Will Barton i Jamal Murray. Za Philadelphiju su po 17 postigli Ersan Ilyasova, Sergio Rodriguez i Dario Sarić. Naš Jusuf Nurkić je odigrao 24 poena za Nuggetse te je postigao osam poena uz deset skokova, jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i tri blokade.