Teletović: Pomozite sportistima da naprave rezultat pa se onda slikajte s nama

Teletović: Pomozite sportistima da naprave rezultat pa se onda slikajte s nama
72
N. K.
9.10.2019. u 11:53
30
komentara
72

dijeljenja
Teletović: Pomozite sportistima da naprave rezultat pa se onda slikajte s nama Amina Kajtaz, Mirza Teletović i Amel Tuka
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović uputio je otvoreno pismo u kojem se nakon velikog uspjeha atletičara Amela Tuke osvrnuo na izostanak pomoći sportistima prije odlaska na velika takmičenja.
Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

"Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, bez da ga je sistem ikada podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji.
Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduslove za velike rezultate.

Imali smo na tom putu više prepreka, nego onih koji su nam pomagali da uklonimo te prepreke. Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo.

Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra.
Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom.

Jedna od 'odabranih' je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer pobogu nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent, pretvori u vrhunski rezultat.

Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi.

Sportisti su naši najveći ambasadori i Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom, kojeg napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan.

Hvala rijetkima kompanijama, koji pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo, mnogo više, jer mi imamo mnogo, mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca...", stoji u pismu.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...