Košarka
89

Teletović neće putovati na Island sa ostatkom reprezentacije

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH, koja je deveti put zaredom izborila plasman na Eurobasket, nije sa ekipom otputovao na meč kvalifikacija protiv Islanda.

Teletović se vratio kući u Jablanicu, te će suigrače bodriti iz BiH.

On je dobio dopuštenje selektora Duška Ivanovića i Košarkaškog saveza BiH da propusti ovaj meč, zbog privatnih problema.

"Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Eurobasket. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Đedovića i dovođenjem još jednog kvalitetnog igrača, možemo mnogo toga napraviti na Eurbasketu. Što se tiče Islanda, žao mi je što ću propustiti ovaj meč, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuštenje od selektora i Košarkaškog saveza BiH da ne putujem na posljednji meč", rekao je Teletović, koji je u ovoj sezoni odigrao više od 100 mečeva, a u utakmicama protiv Velike Britanije i Islanda postigao je više od 25 poena.

Bh. selekcija, podsjetimo, savladala je Island rezultatom 72:62 u susretu igranom u Tuzli i u slučaju poraza manjim od 10 razlike, zadržaćemo prvo mjesto u grupi.

"Momci su već dokazali kvalitet i potencijal i vjerujem da se mogu neporaženi vratiti i sa Islanda. Već smo napravili ono što se od nas očekivalo, a to je plasman na Eurobasket, kojem se itekako radujem, s obzirom na to da vjerujem kako je došlo vrijeme da se napokon plasiramo u drugi krug. Po znanju i kvalitetu, tu nam je i mjesto", riječi su Teletovića.