Boston u finalu
2

Tatum: Ne znam kako se izboriti s Jamesom, niko nas nije očekivao ovako daleko

Klix.ba
Jayson Tatum (Foto: EPA-EFE)
Jayson Tatum (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Bostona Jayson Tatum odigrao je fantastične utakmice protiv Philadelphije, te je bio jedan od ključnih igrača Celticsa u dolasku do finala Istočne konferencije gdje će igrati protiv Clevelanda, a on je rekao da ne zna na koji način će se izboriti s LeBronom Jamesom.

Boston je ukupnim rezultatom 4:1 izbacio Philadelphiju, a u posljednjem meču Tatum je postigao 25 poena i bio je najefikasniji igrač svoje ekipe.

Tatum smatra da još uvijek ne zna na koji će način njegova ekipa zaustaviti sjajnog Jamesa, ali je dodao da je Boston skup mladih i talentovanih igrača za koje niko nije očekivao da će doći do finala Istočne konferencije.

"Prva mi je godina i ne znam kako ćemo se izboriti s LeBronom. Za sada ću uživati u pobjedi protiv Philadelphije, a onda ćemo na treningu razmišljati o onome što dolazi. Igramo srcem, imamo i mnogo talentovanih igrača u timu, a niko na početku sezone nije očekivao da ćemo doći ovako daleko", istakao je Tatum.

On je tek treći košarkaš u historiji NBA play-offa koji je postigao 25 i više poena sa 20 i manje godina, a na taj način stigao je u društvo Tonyja Parkera i Magica Johnsona.