Košarka
0

Talentovani Mostarac Sandro Gačić u Caji Laboral

Sarajevo-x.com
Sandro Gačić
Sandro Gačić
Mlada nada bh. košarke, 14-godišnji Sandro Gačić, prihvatio je životnu priliku da se razvija i uči u školi košarke slavnog španskog kluba "Caja Laboral", objavio je baskijski list "Noticias de Alava".

Metar i 95 centimetara visok igrač KK "Mostar 05" posjetio je sjedište kluba iz Vitorije prije dva mjeseca i dva dana trenirao s Inakijem Iriarteom, nakon čega su obavljeni i formalni dogovori o njegovom dolasku.

Za Gačića su se prethodno interesovali klubovi poput "Partizana", "FMP Železnika", "Bosne" i drugih. Ono što ga posebno krasi su odlična kontrola lopte i pregled igre, a u "Caji" će trenirati sa mlađim naraštajima i pratit će se njegov napredak. S obzirom da je rođen 1996. godine, da je lagan i da će sigurno još rasti, sigurno je da će Sandro izrasti u velikog igrača u sjajnoj sredini.

Na isti način prethodno su dovedeni mnogi mladi košarkaši, među kojima su i Argentinac Matias Nocedal i Holanđanin Devon Van Oostrum, podsjeća list, hvaleći filozofiju "Caje Laboral".

Podsjetimo, u "Caji" igra i 24-godišnji Mirza Teletović, koji zbog povrede ne igra za reprezentaciju naše zemlje u utakmicama kvalifikacija za EP 2011. u Litvaniji.