Dan odmora
953

Sunčan dan u Kelnu i sve nam je milina: Musa i Čampara u jutarnjoj šetnji centrom grada

K. H.
Musa i Čampara u šetnji Kelnom (Foto: K. H./Klix.ba)
Musa i Čampara u šetnji Kelnom (Foto: K. H./Klix.ba)
Nakon velike pobjede protiv aktuelnog prvaka Evrope Slovenije u meču 3. kola Eurobasketa, košarkaši BiH danas će odraditi lakši trening regeneracije, a reporter portala Klix.ba jutros je u Kelnu zatekao Džanana Musu i Sanija Čamparu u opuštenoj šetnji nakon doručka.
Sunčano vrijeme u ovom njemačkom gradu privuklo je veliki broj turista u sami centar grada, a ispred svjetski poznate Katedrale u Kelnu zatekli smo i bh. košarkaše Džanana Musu i Sanija Čamparu u šetnji, vjerovatno nakon završenog doručka i u slobodnom vremenu do popodnevnog treninga.

Naši košarkaši će u popodnevnim satima odraditi trening regeneracije nakon teškog vikenda i dvije zahtjevne utakmice protiv Njemačke i Slovenije, a nakon čega nas u utorak i srijedu očekuju dueli protiv Francuske i Litvanije.

Jedna pobjeda u preostale dvije utakmice značila bi da će naši igrači sigurno proći grupnu fazu i izboriti plasman u nokaut fazu koja se igra u Berlinu, a postoje i računice s kojima će nam za prolazak dalje biti dovoljne i dosadašnje dvije pobjede iz tri odigrana meča.

Ipak, prema svemu onome što smo do sada prikazali na Eurobasketu, nema nikakve sumnje da Francuze i Litvance očekuju izuzetno teške utakmice protiv naše selekcije.

Oba susreta u utorak i srijedu igraju se s početkom u 14:30 sati.