Nakon pobjede u Rigi
346

Sulejmanović: Nismo se predavali protiv Latvije, nadamo se punom Mejdanu i novom trijumfu

D. B.
Emir Sulejmanović (Foto: FIBA)
Emir Sulejmanović (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija BiH je u Rigi pobijedila Latviju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a bh. reprezentativac Emir Sulejmanović tvrdi da je naš tim vjerovao da može iznenaditi favoriziranog protivnika.
Naši košarkaši su se okupili u Sarajevu te su nakon kratkih priprema otputovali u Latviju i ostvarili izuzetno važnu pobjedu.

"Nismo imali puno vremena za pripreme, ali smo ih ipak uspjeli iskoristiti na najbolji mogući način, dobro smo radili na treninzima u namjeri da se što bolje uigramo. Isplatilo nam se", izjavio je Sulejmanović za portal Klix.ba.

Pobjeda u Rigi je rezultat dobre atmosfere i doprinosa svih igrača.

"Moram istaći da je atmosfera odlična među igračima, to se vidjelo na parketu. Znali smo da nas očekuje teška utakmica, a na kraju smo ostvarilit imsku pobjedu. Svaki igrač je dao svoj doprinos. Bilo je malo poena, promašivali smo izgledne situacije, posebno slobodna bacanja. Ipak, ni u jednom trenutku se nismo predali, vjerovali smo u pobjedu koja je na kraju i došla", rekao je bh. reprezentativac.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra u ponedjeljak u Tuzli protiv Grčke.

"Slijedi nova zahtjevna utakmica, Grci imaju dobar tim, ali se mi nadamo punom Mejdanu i novoj pobjedi", završio je Sulejmanović.