Košarka
211

Što ne može politika, može sport: Dječaci iz Teočaka i Ugljevika odigrali košarkašku utakmicu

Piše: D. Brkić
U jeku agresije na Bosnu i Hercegovinu jedno od "najaktivnijih“ ratišta bilo je na majevičkoj liniji razgraničenja, odnosno u rejonu Teočaka i Ugljevika.

Nekada je Teočak bio sastavni dio Općine Ugljevik, a nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma oformljena je nova općina u Federaciji BiH, dok je Opština Ugljevik ostala u entitetu Republika Srpska.

Nikada u postratnoj BiH nije ubilježen sportski događaj na kojem su snage odmjerile ekipe iz te dvije pomenute općine. Sve donedavno.

Nakon formiranja Košarkaškog kluba Teočak nije proteklo mnogo vremena za dogovor i realizaciju utakmice sa komšijskim KK Rudar iz Ugljevika.

U utakmici koja je proteklog vikenda odigrana u Teočaku pobjedu su ostvarili gosti iz Ugljevika sa 48:41. Utakmica je protekla u fer i sportskom ambijentu, a sport je još jednom potvrdio konstataciju da je najintegrativniji faktor u BiH.

Najmlađi klub u BiH, KK Teočak, broji 25 članova. Iz kluba ističu kako im je potrebni rekviziti, sportska oprema i podrška sponzora kako bi u budućnosti nastavili sa svojom misijom okupljanja dječaka iz Teočaka.

Kontakt sa rukovodstvom KK Teočak možete ostvariti na njihovom Facebook pageu.