Košarka
1

Stipanović ugovor sa Trabzonsporom potpisao u trenerci reprezentacije BiH

Piše: J. H.
Stipanović potpisuje ugovor sa Trabzonsporom
Stipanović potpisuje ugovor sa Trabzonsporom
Andrija Stipanović, centar košarkaške reprezentacije BiH, prešao je iz belgijskog Ooestendea u turski Trabzonspor. Ugovor za svojim novim klubom potpisao je u trenerci košarkaške reprezentacije BiH.

Za nekog ko je reprezentativac postao tek prije nešto više od četiri mjeseca, potpisivanje novog profesionalnog ugovora u obilježjima državne reprezentacije je veliki gest patriotizma i ljubavi. Andrija je za veoma kratko vrijeme postao omiljen među navijačima i saigračima.

U reprezentaciju BiH ušao je na mala vrata i kao potpuni anonimus među navijačima košarkaških Zmajevima. Na poziv sada već bivšeg selektora Ace Petrovića ovaj Mostarac stigao je iz talijanskog prvoligaša Cremone. Zbog povrede, na proteklom Eurobasketu u Sloveniji nije mogao dati sve od sebe.

Da se radi o kvalitetnom igraču sa kojim smo dugoročno riješili problem centarske pozicije (uz odličnog Jusufa Nurkića), popularni Stipe pokazao je u dresu belgijskog Oostendea, u kojem je imao odličnu statistiku.

U Eurocupu je u prosjeku ubacivao 15,5 poena i imao 6,7 skokova te 1,7 asistencija sa prosječnom valorizacijom od 16,5 indeksnih poena. Što se kvalifikacija za Euroligu tiče, u prosjeku jed imao 10,3 poena, 7,7 skokova i 1,3 asistencije u tri odigrane utakmice. U belgijskom prvenstvu prosječno je bilježio 8,9 poena, 2,4 skoka i 2,4 asistencije.

U posljednjoj, oproštajnoj utakmici u Oostendeu, Stipanović je ubacio nevjerovatnih 20 poena i imao šest skokova. U svom novom klubu igrat će do kraja ove sezone i nosti će dres sa brojem 31. Sretno Andrija!