Otvorio dušu
13

Stackhouse: Teško je bilo igrati s Jordanom kad znaš da si bolji igrač od njega

N. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jerry Stackhouse je bio jedan od prvih iz generacije igrača pristiglih u NBA ligu devedesetih godina koje su proglašavani novim Jordanom, ali upravo je on izjavio kako je jedan od rijetkih koji nije bio zadovoljan što je igrao u timu s velikim Michaelom.

Naime, na ljeto 2002. godine Stackhouse je trejdovan u Washington pa je tako postao saigrač najboljeg košarkaša svijeta ikad u njegovoj posljednjoj NBA sezoni u dresu Wizardsa.

"Volio bih da nikad nisam zaigrao za Washington, iz cijelog niza razloga. Bio je priličan izazov biti u situaciji da igraš s idolom u toj konkretnoj fazi, kad sam smatrao da sam bolji igrač od njega. Sve akcije su išle preko Jordana. Trener Doug Collins kao da mu se time želio iskupiti za neke loše trenutke koje su imali dok ga je vodio u Chicagu. Tako da smo sve radili tačno onako kako je Michael želio. Krenuli smo dobro u sezonu, ali njemu se nije sviđalo kako smo igrali u napadu jer je više toga išlo preko mene. Želio je da više igramo izolaciju s posta na njega pa smo to i činili. Nakon toga sve je krenulo nizbrdo i više uopšte nisam uživao u toj sezoni. Slika Jordana koju sam imao u glavi i poštovanje prema njemu nekako su se izgubili tokom te sezone", rekao je Stackhouse u podcastu Adriana Wojnarowskog The Woj Pod.

Inače, Stackhouse je u NBA ligi proveo ukupno 18 sezona uz prosjek od 16,7 poena, a dvaput je nastupio na All-Star utakmici. Sad se bavim trenerskim poslom.