Veliki problemi
18

Srbija na Eurobasketu desetkovana, otpala još dva košarkaša

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor srbijanske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević objavio je konačni spisak od 12 igrača koji će igrati na Eurobasketu.

Listu igrača su mu diktirale povrede jer je čak 13 reprezentativaca s prvog spiska od 25 igrača za Eurobasket otkazalo do danas zbog ozljeda ili umora.

"Napravili smo posljednju rezonancu i kontrolu i došli do zaključka da Nikola Kalinić i Nemanja Nedović ipak ne mogu. Ipak, idemo kao jaka grupa koja će tražiti priliku na Evropskom prvenstvu. Vodim 12 igrača koji žele i mogu igrati. Naša je dužnost da se, bez obzira na sastav ekipe, borimo za medalju. Ovo je najbolje što Srbija ima, idemo na medalju", rekao je Đorđević.

Na na prvom spisku su bili Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić i Nikola Milutinov.

Nakon brojnih otkaza ekipu Srbije će na Eurobasketu činiti Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić i Marjanović.

Srbija nastup na Evropskom prvenstvu otvara u petak s Latvijom.