Košarka
33

Spisak muške U18 reprezentacije za Evropsko prvenstvo A divizije u Turskoj

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor muške U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža objavio je spisak igrača za juniorsko Evropsko prvenstvo koje će se od 16. do 22. decembra održati u turskom Samsunu.

Kako bi se što bolje uvjerio u formu i spremnost svih igrača u kratkom vremenskom periodu, na spisku selektora Josipa Pandže našla su se imena 18 košarkaša. To su:

Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Darko Talić, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Jure Soldo, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak i Mateo Zovko.

Okupljanje muške U18 reprezentacije zakazano je za 5. decembar u Svetom Martinu na Muri, gdje će boraviti sve do 11. decembra.

U Svetom Martinu na Muri bh. juniori odigrat će i dva prijateljska susreta i to protiv Hrvatske 9. decembra i Slovenije dan kasnije.

Muška U18 reprezentacija 11. decembra putuje u Tursku, gdje će 13. odigrati posljednji kontrolni meč pred Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina. Podsjetimo, Bosna i Hercegovina nalazi se u C grupi zajedno sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom, sa kojim će naša reprezentacija odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 16. decembra.