NBA liga
3

Spektakularan meč Celticsa i Clippersa, Zion Williamson opet nezaustavljiv

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Boston Celticsa je u dramatičnom meču s dva produžetka upisala pobjedu protiv Los Angeles Clippersa na svom terenu rezultatom 141:133, dok je u drugom meču večeri Oklahoma kao gost bila bolja od New Orleansa rezultatom 123:118.

Celticsi i Clippersi odigrali su fantastičan meč u TD Gardenu, a pobjednik je odlučen tek nakon dva produžetka i to nakon što je domaći tim imao više koncentracije na kraju te upisao 38. pobjedu u ovoj sezoni.

Nakon regularnih 48 minuta rezultat je bio 114:114, a vrijedi istaći da je domaći tim u posljednjem napadu imao priliku za pobjedu, no Kemba Walker nije bio precizan. Heroj Celticsa na kraju je bio Gordon Hayward koji je u finišu drugog produžetka pogodio šut za tri poena, nakon toga je napravio sjajnu blokadu i meč je završio oduzetom lotpom u posljednjem napadu gostujućeg tima.

Što se tiče statistike igrača, najefikasniji košarkaš na meču bio je Tatum koji je za nešto malo manje od 48 minuta na parketu ubacio 39 poena, dok je Lou Williams kod gostiju ubacio 35 poena.

U drugom meču večeri New Orleans je poražen na domaćem terenu od Oklahome rezultatom 123:118, a domaćem timu nije pomogla ni još jedna fantastična utakmica Ziona Williamsona koji je za 32 minute na terenu uspio ubaciti 32 poena uz šest skokova i jednu asistenciju.

Tabela: