Savladali Dynamic
191

Spars Realway totalno preokrenuo sezonu u Drugoj ABA ligi i ostvario novu pobjedu

K. H.
Spars Realway upisao je novu pobjedu u meču 19. kola Druge ABA lige, a oni su ovaj put kao gosti bili bolji od Dynamica rezultatom 78:72.

Spars je nešto lošije otvorio meč i u prvoj četvrtini uspjeli su postići samo 12 poena, no pomogla im je i loša igra domaćeg tima koji je za 10 minuta uspio postići samo četiri više, odnosno 16 poena.

Druga dionica donosi i znatno bolju igru sarajevskog tima koji je na kraju stigao i do preokreta, a na poluvrijeme su otišli s prednošću od jednog poena. Rezultat je glasio 37:36.

Spars je u trećoj dionici u potpunosti nadigrao domaći tim i pred posljednju četvrtinu imali su prednost od devet poena razlike, no Dynamic se uspio rezultatski vratiti i u dramatičnom finišu bh. tim je zadržao hladnu glavu i stigao do nove pobjede, pete u posljednjih šest mečeva.

U poraženoj ekipi najviše poena je postigao Pašajlić (21), a pratio ga je Ostojić koji je meč završio sa 18 poena. U ekipi Sparsa istakao se Vrabac sa 15 poena, a još četiri njegova saigrača meč su završila s dvocifrenim učinkom: Buza 14, Polutak 12, Kamenjaš 12 i Đekić s 11 poena.

Tabela:

*tabela nije konačna, rezultati 19. kola će biti naknadno upisani