Košarka
346

Slučaj "KK Bosna": Konaković objavio sporazum iz 2008. u kojem se odrekao 120.000 KM provizije

Piše: E. B.
Elmedin Konaković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaški klub Bosna nalazi se u najvećoj krizi ikada i prijeti mu gašenje. O Bosni su svoje mišljenje ovih dana u medijima iznosili skoro svi koji su vezani za Studente, samo se nekadašnji direktor kluba Elmedin Konaković nije oglašavao. Sve do danas.

Konaković, koji je na funkciji direktora sarajevskog kluba bio od 2003. do 2007. godine, oglasio se večeras na Facebooku, ali je dodao kako je ovo samo prvo od niza obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti na temu Bosne.

"Sedam milijardi ljudi ima svoje mišljenje i ima na to pravo. Ničije mišljenje ne može promijeniti činjenice, činjenice su nepobitne. (Mustafa Spahić). Devet godina sam slušao i čitao laži o periodu u kojem sam vodio KK Bosna. Slušao sam i čitao još neke laži o sebi, a samo su mi ove o KK Bosni smetale. Nisam reagovao, a sad vidim da sam trebao.Ne zbog sebe, osim što su mi smetale, nisu mi nanijele štetu. Trebao sam zbog Bosne. Ovih ću dana o tome više govoriti", napisao je Konaković.

Konaković je kao jedan od dokaza priložio sporazum sa KK Bosnom iz marta 2008. godine kojim se odrekao 120.000 KM na ime neisplaćenih premija i provizija.