Prvi čovjek Igokee
88

Sin Milorada Dodika na čelu ABA lige

Klix.ba
Foto: Twitter/Igor Dodik
Foto: Twitter/Igor Dodik
Skupština regionalne košarkaške ABA lige održana je danas u Beogradu, a predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

Opšti zaključak posle sastanka je da je minula sezona bila uspješna i da je predstavljala prekretnicu u razvoju regionalne košarke, prenosi Tanjug.

Kako se ističe, po svim pokazateljima ABA liga j.t.d. je u protekloj sezoni, sa četiri takmičenja pod svojim okriljem, učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

To je zaključak usvojenih izveštaja direktora Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkape,koji su jednoglasno dobili novi mandat za sezonu 2018/19.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su promjene u Predsjedništvu. Predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mesto potpredsjednika Predsjedništva ABA lige j.t.d. pripalo FMP-u i njenom predsjedniku Predragu Milojeviću.

Sezona 2018/19 počinje 29.9.2018. godine, a prethodno će se u Laktašima odigrati drugi Superkup na kojem će sem domaćina učestvovati sedam najbolje plasiranih ekipa iz sezone 2017/18: Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.