"Spustio loptu"
30

Shaquille O'Neal: Nisam impresioniran Lukom Dončićem, viđao sam to i ranije

N. K.
O'Neal i Dončić (Foto: Clutchpoints)
O'Neal i Dončić (Foto: Clutchpoints)
Nekadašnji legendarni NBA košarkaš Shaquille O'Neal nije oduševljen sinoćnjom sjajnom partijom Luke Dončića protiv Los Angeles Clippersa te fantastičnim košem za pobjedu o kojem bruji cijeli svijet.
"Luka je sjajan, ali viđao sam ovo ranije. Fin je, umije igrati, ne želim mu ništa oduzeti, ali nije me impresionirao", rekao je O'Nil u emisiji "Inside the NBA" nakon što su svi s oduševljenjem komentarisali sjajnu predstavu košarkaša Dallas Mavericksa.

Dončić je utakmicu završio sa 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija te je postao prvi igrač sa takvim učinkom u play-offu.

S ukupno 30 triple-doubleova u sezoni drugi je iza Lebrona Jamesa sa toliko triple-doubl utakmica prije navršene 22. godine.

"Ne mogu objasniti svoje emocije. Ne samo kada je lopta ušla, nego kada sam vidio kako su svi trčali ka meni. To je bilo nešto posebno, jedan od najboljih osjećaja koje sam imao kao igrač. Nešto posebno", rekao je Slovenac.

Inače, Dončić je postao i najmlađi igrač ikada koji je pogodio koš za pobjedu u play-offu pa zbog toga iznenađuje komentar velikog O'Neala.