Triple-double Slovenca
146

Fantastični Dončić srušio Clipperse trojkom s 10 metara uz zvuk sirene

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Dallasa Mavericksa u četvrtom meču osmine finala NBA play-offa nakon produžetka pobijedili su Los Angeles Clipperse 135:133 te ujedno izjednačili u seriji na 2-2. Junak Dallasovog trijumfa bio je Luka Dončić koji je postigao koš za pobjedu.

Clippersi su bolje otvorili utakmicu i djelovali su kao da će pregaziti rivala jer su u jednom trenutku druge četvrtine imali čak 21 poen prednosti.

Ipak, u trećoj četvrtini je Dončić proigrao i nakon serije 16-0 Dallas je došao do totalnog preokreta pa su vodili rezultatom 110:99 na šest i po minuta do kraja.

U zanimljivoj završnici meča Clippersi su uspjeli da se vrate i izbore produžetke. Činilo se da će Clippersi potom ponovo napraviti preokret i slaviti u ovom dvoboju, a onda je Dončić napravio karakteristični potez i pogodio trojku s 10 metara za pobjedu uz zvuk sirene.

Inače, Slovenac je zabilježio je triple-double na ovom meču s 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija. U ekipi Clippersa najefikasniji je sa 36 poena bio Williams, a Leonard je stao na 32 uz devet skokova.

Peta utakmica serije između Mavericksa i Clippersa na programu je u noći između utorka i srijede.