Nakon trijumfa na turniru u Rimu
0

Selimović: Iz Londona želimo donijeti još veći trofej u Sarajevo

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Košarkaše Omladinskog košarkaškog kluba Spars nakon osvajanja kvalifikacionog turnira Eurolige za juniore, održanog u Rimu, očekuje nastup na završnom turniru u Londonu u maju ove godine. Iz sarajevskog kluba poručuju da i dalje imaju ozbiljne ambicije.

Povodom velikog uspjeha košarkaša Sparsa, u KSC Skenderija je održana konferencija za medije na kojoj su sumirani utisci iz Rima. Novinarima se prvi obratio predsjednik kluba Nihad Selimović.

"Pobjeda protiv Fenerbahcea u Rimu i osvajanje turnira je pokazatelj našeg kvalitetnog rada i talenta. Ta vijest je nekoliko dana bila hit na mnogim portalima, kao i na oficijelnoj stranici Eurolige. Postići uspjeh u juniorskoj kategoriji je veoma teško. Tu imate klubove sa milionskim budžetima, a igrate protiv igrača koji zarade i više miliona godišnje. Nije to više kao nekada kada se samo radom mogao postići uspjeh do kojeg su stigli klubovi poput Bosne, Jugoplastike i slično. Sada novac igra veliku ulogu, a tu su i igrači iz SAD-a. Međutim, mi smo bili sigurni u uspjeh od početka. U očima naših igrača se vidjelo da ne mogu izgubiti. Kako je turnir odmicao bili su sve sigurniji u sebe. Presudni su bili naš rad, stav i samopoštovanje. Predivan je osjećaj nakon svega", rekao je Selimović.

Selimović je najavio nastavak dobrog rada i dobre rezultate na finalnom turniru u Londonu.

"U London idemo sa ozbiljnim namjerama i ambicijama. Želimo donijeti još veći trofej u Sarajevo i BiH", dodao je predsjednik OKK Spars.

Trener Marko Trbić očekuje snažnu konkurenciju u Londonu, ali svojim igračima itekako vjeruje.

"Bit će tu nekoliko sjajnih ekipa, poput Barcelone, Reala, Juventuda, Litvas Ritosa i Cedevite, ali ćemo se boriti i pokazati kvalitet. Ne vidim zašto mi ne bismo mogli igrati protiv najjačih ekipa u Evropi i postati najbolji", kazao je Trbić.

Kapiten ekipe Nedim Buza ponosan je na uspjeh kluba te također vjeruje u uspjeh u Londonu.

"Postigli smo veliki uspjeh u Rimu. To je zaista nevjerovatan osjećaj. Nećemo se zaustaviti, želimo se što bolje predstaviti u Londonu. Dat ćemo svoj maksimum", izjavio je Buza.

Jedan od igrača koji su mnogo pokazali u Rimu je i Aleksej Nikolić. Nestrpljivo očekuje turnir u Londonu.

"Lijep je osjećaj pobijediti i osvojiti trofej. Jedva čekamo turnir u Londonu. Želimo prvo mjesto", rekao je Nikolić.

Predsjednik kluba je na kraju najavio da će u London ekipa putovati čarter letom te da će imati svoje navijače, koji su, kako kaže, bili šesti igrač tima na parketu na turniru u Rimu. Potvrdio je da će ekipa ostati na okupu te istakao vjeru u novi uspjeh.

Završni turnir u Londonu se igra od 9. do 12. maja ove godine.