Centar BiH
76

Sejfić: Pobjede protiv Holandije i Portugala su jako važne za samopouzdanje

Klix.ba
Ismet Sejfić
Ismet Sejfić
Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Ismet Sejfić prezadovoljan je rezultatima našeg tima u prijateljskim mečevima pred početak pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Reprezentacija BiH je nakon dvije pobjede protiv Bjelorusije u Sarajevu upisala i pobjede protiv Holandije i Portugala na turniru u Makedoniji. Sejfić je ubacio devet poena protiv Portugala.

"Utisci nakon druge utakmice su jako pozitivni i dobri. Svi smo zadovoljni nakon ove dvije pobjede koje su nama jako važne za samopouzdanje. Protiv Portugala nije bilo lagano, posebno poslije jučerašnje pobjede nakon dva produžetka. Osjetio se taj umor. Presudila je naša volja i želja, borbenost da pobijedimo. Očekujemo težak meč protiv Makedonije jer su oni domaćini, ali se nadam da ćemo slaviti. Hvala Bogu sve četiri prijateljske utakmice smo pobijedili i nakon svake utakmica želja više raste. Optimistični smo za plasman u kvalifikacije. Sve ćemo učiniti da to ostvarimo, jer zbog toga smo došli ovdje", kazao je Sejfić.

Naš tim će sutra igrati meč protiv od 20 sati igrati protiv Makedonije, a 2. augusta će početi pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Prvi meč igramo protiv Švedske u gostima, a onda dočekujemo Slovačku 5. augusta u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Potom slijede Armenija kod kuće (9. augusta) i Švedska kod kuće (12. augusta) te gostovanja protiv Slovačke (16. augusta) i Armenije (19. augusta).