Košarka
0

Sead Balić nakon poraza Sparsa: Moralo se i ovo desiti

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sparsi su u 10. kolu Lige 12 upisali prvi poraz u ovoj sezoni. U gostima su izgubili od Kaknja (71:66). Trener Sparsa Sead Balić dao je svoje mišljenje nakon meča.

"I ovo se moralo desiti. Sport je takav. Ne možete stalno pobjeđivati. Momcima sam rekao da je i poraz ustvari pobjeda ako izvučemo loše stvari koje smo radili i ako ih popravimo. Ovo nije smak svijeta, poraza će biti još", kazao je Balić.

Trener smatra da je i publika iz Kaknja pomogla domaćem timu, kao i agresivnija igra gostiju u odbrani. Također, Balić dodaje da su i njegovi igrači previše nade polagali u jenog igrača. Iako nije otkrio njegovo ime, vjerovatno se radi o Kenanu Bajramoviću koji je ubacio 25 poena.

"Oslonili smo se na igru jednog igrača više nego što smo trebali iako je on uradio svoj dio posla. Povreda Peršića je također utjecala pošto smo u finiš utakmice ušli u egalu. Oni su bili agresivniji u odbrani u odnosu na nas. U ključnim momentima pravili smo greške i to je presudilo", naglasio je trener sarajevskih Sparsa.