NBA play-off
20

Samo pet Nurkićevih poena u trećem porazu Portlanda, pobjede Golden Statea i Philadelphije

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa New Orleansa upisala je i treću pobjedu u play-offu NBA lige protiv Portlanda, a oni su sinoć u Smoothie King centru slavili rezultatom 119:102.

Pelicansi su puno bolje otvorili meč te u drugoj polovini prve četvrtine prave seriju 13:2 zahvaljujući kojoj dolaze do vodstva od 36:20 nakon prvih 12 minuta. Domaći su u drugoj četvrtini brzo stigli i do 20 poena prednosti (46:26; 48:28), a do poluvremena su zadržali tu prednost.

Ni u drugom poluvremenu Portland se nije uspio vratiti u meč pa je New Orleans upisao treću pobjedu u play-offu NBA lige i sada se nalaze na samo jedan korak od plasmana u sljedeću fazu. Njima treba još samo jedna pobjeda protiv Trail Blazersa.

Domaće je do pobjede vodio Mirotić koji je ubacio 30 poena, dva više od Davisa koji je ubacio 28. S druge strane, najefikasniji u redovima Portlanda bio je McCollum sa 22 ubačena poena, dok je Jusuf Nurkić za 20 minuta na parketu ubacio pet poena, uz dvije asistencije i sedam skokova.

Do vodstva od 3:0 u ukupnom rezultatu stigla je i ekipa Golden State Warriorsa koja je na gostujućem terenu savladala San Antonio Spurse rezultatom 110:97. Aktuelnog prvaka do pobjede je nosio Kevin Durant koji je ubacio 26 poena, a pratio ga je Thompson sa 19 ubačenih poena.

Ekipa Philadelphije savladala je Miami u American Airlines areni, čime su smanjili ukupno vodstvo Heata na 2:1, konačan rezultat na kraju je glasio 128:108 za 76erse. Do pobjede su ih nosili Dragić i Belinelli sa 23, odnosno 21 poenom.