Za EP u Litvaniji
0

FOTO / Sabit Hadžić objavio širi spisak reprezentacije BiH

FENA
Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić danas je objavio širi spisak reprezentativaca BiH za evropsko prvenstvo u Litvaniji.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Na spisku se nalaze: Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Ratko Varda, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Adnan Hodžić, Ermin Jazvin, Henry Kim Domercant, Goran Ikonić, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Diego Kapelan, Ernest Bremer, Mujo Tuljković, Milan Milošević, Ante Mašić, Božo Đurasović, Miralem Halilović, Feliks Kojadinović, Draško Albijanić, Muhamed Pašalić i Aldin Vrabac.

Hadžić je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu rekao da je već kontaktirao sve igrače koji se nalaze na spisku i da ga raduje da su svi pozitivno odgovorili na njegov poziv za predstojeće pripreme.

''Spisak ću vremenom smanjiti na 16 igrača koji će 20. jula doći na pripreme. Svi igrači su dobrog zdravlja osim Ikonića koji je povrijedio koljeno i nisam siguran hoće li biti spreman za reprezentativne nastupe'', istakao je Hadžić.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Reprezentaciju očekuje bogat pripremni program s mnoštvom gostovanja i utakmica protiv nekih od najjačih evropskih reprezentacija. No, po riječima generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića Savez još "nije dobio ni marke" da bi pokrio troškove pripremnih utakmica i putovanja.

"Treba nam minimalno 500.000 KM ako želimo pružiti našim košarkašima barem minimalne uvjete. Oni su navikli na mnogo više i dio troškova će snositi iz vlastitog budžeta, međutim, to je naša realnost i moramo se nositi s tim", rekao je Mahmutović.

Dodao je da stručni štab može praviti izmjene na spisku do 15. augusta, kada je rok za objavljivanje konačnog 14-članog sastava ekipe.