Košarka
92

Rekord sezone za Teletovića, bivšem timu ubacio 30 poena uz 11 skokova

Piše: S. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Utakmica između Brooklyn Netsa i Phoenix Sunsa u pravom smislu je bila i duel Balkanaca. Mirza Teletović je ostvario rekord sezone, ubacivši 30 poena, te je bio najefikasniji u svom timu, dok je za Netse reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović ubacio 24 poena, i tako predvodio svoju ekipu do pobjede.

Ni 30 poena Mirze Teletovića nije pomoglo Sunsima da konačno ostvare pobjedu, a 13. poraz u nizu Phoenixu je nanijela ekipa Brooklyn Netsa rezultatom 116:106. Prvu četvrtinu u svoju korist riješili su košarkaši Brooklyna rezultatom 34:29. Drugi period igre ispostavio se kao presudan, a domaći Sunsi u potpunosti su podbacili, postigavši tek 16 poena, naspram 32 poena gostiju.

U drugom poluvremenu Phoenix je odigrao mnogo bolje, te su u treću četvrtinu dobili rezultatom 26:24, kao i posljednji period igre 35:26. Međutim, sve to bilo je nedovoljno da se nadoknade propusti iz prvog poluvremena.

Pobjedničku ekipu predvodio je, novi lider Netsa u odsustvu Joea Johnsona Bojan Bogdanović, koji je ubacio 24 poena.

Mirza Teletović je za 30 minuta igre ubacio isto toliko poena, od čega je pogodio 5 trojki, uz 11 skokova i jednom asistencijom. Jedini koji je Teletoviću pružio podršku bio je Ronnie Price sa 16 poena. Novo pojačanje Sunsa Kris Humphries, do sada se nije naročito iskazao, a u novom porazu njegove ekipe za 11 minuta nije se upisao u strijelce.

U narednom kolu Netsi u subotu gostuju kod ekipe Utah, dok Sunsi istu noć dočekuju ekipu Memphisa.