Pridružio se Haliburtonu
0

Realizovan veliki trejd u NBA ligi, Pacersi dobili ogromno pojačanje u borbi za doigravanje

E. K.
Pascal Siakam (Foto: EPA-EFE)
Pascal Siakam (Foto: EPA-EFE)
Doskorašnji košarkaš Toronto Raptorsa Pascal Siakam trejdovan je u ekipu Indiana Pacersa, saopštili su Shams Charania i Andrew Wojnarowski.

Toronto je u zamjenu za svog najboljeg igrača dobio Bruce Browna, Jordana Nworu i tri picka prve runde drafta, dva 2024. i jedan 2026. godine.

U operaciju je uključen i treći tim, New Orleans Pelicans koji je poslao Kiru Lewisa u Raptorse i picka druge runde drafta u Indianu.

Od tri tima, jasno je da je Indiana najveći dobitnik u cijeloj operaciji budući da su tražili košarkaša koji bi mogao unaprijediti njihovu igru u borbi za plasman u doigravanje.

Siakam će se tako pridružiti Tyrese Haliburtonu i predstavljat će veliko pojačanje za Pacerse s obzirom na brojke u Raptorsima. Prosječno je postigao 22,2 poena uz 6,3 skoka i 4,9 asistencija po susretu.

S druge strane Raptorsi su nastavili proces rekonstrukcije ekipe, a prije Siakamovog prelaska u Pacerse, trejdovali su i OG Anunobyja u New York Knickse, a zauzvrat dobili Immanuela Quickleyja te RJ Barretta.

Dodajmo da su Pacersi trenutno šesti na Istoku sa omjerom od 23 pobjede i 17 poraza.