Košarka
13

Propušta Eurobasket: Jusuf Nurkić danas ide na operaciju koljena

Piše: D. B.
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Bh. košarkaš i sjajni centar Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić danas će biti podvrgnut operativnom zahvatu čiji je cilj rješavanje njegovog problema s koljenom, povrede koju vuče već dugo.

Nurkića će danas u bolnici u Los Angelesu operisati stručnjak za povrede koljena. To je u izjavi za portal Klix.ba potvrdio njegov menadžer Enes Trnovčević.

"Jusuf danas ide na operaciju zbog povrede koju je vukao godinu dana i zbog koje je doživio napade ljudi iz Košarkaškog saveza BiH. Bit će odabrana jedna od dvije metode operativnog zahvata, nakon prve eksperimentalne oporavak traje kraće, a nakon druge nešto duže. Ukoliko bude operisan prvom metodom, oporavak će trajati tri do četiri mjeseca, dok druga metoda zahtijeva šestomjesečni oporavak. Upravo je zbog te povrede Jusuf gubio mjesto u prvoj petorki Denver Nuggetsa, da nije bilo tog problema, Jusuf bi uvijek bio standardan, siguran sam u to", izjavio je Trnovčević.

Zbog problema s povredom i operacije jasno je da mladi i talentovani Nurkić neće biti na raspolaganju selektoru košarkaške reprezentacije BiH Dušku Ivanoviću za nastup na Eurobasketu.