Bradić jasan
15

Predsjednik sarajevskog kluba upozorava: Ako se Bosna odvoji od Royala, Bosna je mrtva

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaši Bosna Royala su ove sezone na putu da osvoje prvenstvo u A1 ligi i vrate se u elitni rang bh. košarke, no upitno je da li će to zbog katastrofalne finansijske situacije to i učiniti.

Bosna Royal je na skoru 12-1 i ima četiri pobjede više od prvog pratitelja Čelika.

Zanimljivo, upravo su Studenti u posljednji trenutak otputovali na gostovanje Čeliku prošle sedmice na kojem su slavili sa 92:80, a danas je sazvana vanredna konferencija za medije kako bi se javnost upoznala sa situacijom u klubu.

Predsjednik Bosna Royala Almir Bradić je istakao kako se niko u klubu neće predati i neće dozvoliti da se Studenti ugase.

"Mi se borimo za jedan od tri sarajevska sportska brenda, a to su Sarajevo, Željezničar i Bosna. Bosna ima oko dva i po miliona KM duga poreza. Ko je taj političar koji će ugasiti Bosnu zbog tog duga? Nećemo odustati od Bosne, niti ćemo učestvovati u njenom gašenju. Ako neko na to računa, grdno se vara. Ne može se Bosna ugasiti ili preimenovati jer to je klub koji su ljudi godinama gradili i postali evropski prvaci. Samo nas političari trebaju podržati i pustiti da radimo svoj posao bez da kreiraju negativne priče oko kluba. Bosna nosi ime države, bivši je prvak Evrope, a od države nema nikakve pomoći. Ako nam pomognu na odgovarajući način, vratit ćemo klub u vrh bh. košarke, a onda ćemo gledati kako da se vratimo u društvo najboljih ekipa regiona jer Bosna tamo i pripada. Ja sam predsjednik Royala, jedinog kluba koji je htio pomoći Bosni. Sve fakture, svi računi dolaze na Royal i upozoravam sve da ako se Bosna odvoji od Royala, da je Bosna mrtva", rekao je Bradić i dodao:

"Nama treba oko 70.000 KM da bismo završili sezonu u kojoj ćemo izboriti povratak u najviši rang", dodao je Bradić.

"Krenuli smo s idejom da okupimo što više mladih talentovanih momaka koji su spremni za rad, da se pokušamo vratiti u Premijer ligu. U tom cilju smo uspjeli. Cilj kluba je da napredujemo, da zadržimo mlade igrače koji bi bili jezgro ekipe na duže staze te da s njima razvijamo svijest i ljubav prema klubu", rekao je trener Ahmed Pašalić.

"Naša najveća pobjeda je što smo uopće otišli na gostovanje u Zenicu. Pomogao nam je Igor Stojanović, jedini političar koji je na raspolaganju klubu 24 sata. Preko njegovog ličnog kontakta s minstrom kulture i sporta KS obećana su nam određena sredstva za nastavak rada kluba. Radi se o pomoći za samo mjesec dana, a do kraja takmičenja su još tri mjeseca. Nadam se da će i ostali to prepoznati, posebno iz općina iz kojih, osim Općine Hadžići, do sada nismo dobili nikakvu pomoć", rekao je fizioterapeut i član Skupštine KK Bosna Royal Amer Salihagić.