Uskoro sahrana
230

Posmrtni ostaci Kobea Bryanta i njegove kćerke Gianne poslani porodici

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nesreća u kojoj su nedavno živote izgubili Kobe Bryant, njegova kćerka Gianna i još sedmoro ljudi šokirala je svijet, a nakon identifikacije pomoću otisaka prstiju mrtvozornik je proslijedio posmrtne ostatke porodicama kako bi ih mogli sahraniti.

Ostatke slavnog košarkaša i njegove kćerke preuzela je njegova supruga Vanessa, a među poginulima su još pilot Ara Zobayan, putnice Christina Mauser, Sarah i Payton Chester, dok ostaci Johna, Keri i Alysse Altobelli još nisu preuzeti.

Brojni navijači opkolili su dom Los Angeles Lakersa Staples Centar kako bi se oprostili od Kobea koji je 20 godina igrao za ovaj klub te im donio čak 5 NBA naslova.

Ostavljali su brojne fotografije, majice, pisma, a Lakersi će sve te stvari proslijediti Vanessi budući da su u narednih nekoliko dana morali očistiti područje oko dvorane.

"Vanessa nam se javila i rekla 'moja porodica bi željela te stvari. Označit ćemo svaki od predmeta, majice pisma, košarkaške lopte, plišane igračke. Stavit ćemo u posebne kontejnere i isporučiti porodici", rekla je Lee Zeidman, predsjednica uprave Staples Centra za LA Times.

Podsjetimo, Bryant i njegova kćerka putovali su iz okruga Orange u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa kada se helikopter srušio pri brzini od oko 300 kilometara na sat.