NBA
61

Portland savladao Oklahomu, Nurkić "cijepao" dres, svađao se s Westbrookom i ubacio devet poena

Klix.ba
Foto: Portland Trail Blazers/nba.com
Foto: Portland Trail Blazers/nba.com
Portland Trail Blazersi su na domaćem parketu rezultatom 108:100 savladali Oklahoma City Thunderse te nastavili odličnu formu.

Blazersi sada imaju niz od šest uzastopnih pobjeda koji ih je smjestio na odlično treće mjesto Zapadne konferencije s omjerom 37-26. Oklahoma je sedam na Zapadu s omjerom 37-28.

Goste je predvodio Russell Westbrook s ubačenih 30 poena i skupljenih 11 skokova, dok je prvo ime domaćeg tima bio CJ McCollum koji je ubacio 28 poena i skupio osam skokova.

Bh. centar Jusuf Nurkić za nešto više od 18 minuta provedenih na parketu zabilježio je učinak od devet poena i sedam skokova za Blazerse.

Tokom druge četvrtine Nurkić je imao manji sukob sa Stevenom Adamsom i Westbrookom, a kasnije je nezadovoljan jednom sudijskom odlukom pocijepao svoj dres.

Od ostalih rezultata posebno vrijedi istaći domaću pobjedu Houston Rocketsa nad Boston Celticsima (123:120) u kojoj su odličnu predstavu pružili Gordon, Harden i Ariza koji su ubacili redom 29, 26 i 21 poen.

Za Rocketse je ovo bila čak 15. pobjeda u nizu i oni su ostali na prvom mjestu Zapada s omjerom 49-13, dok je Boston drugi na Istoku (omjer 44-20).

Rezultati sinoćnjih mečeva: