Košarka
36

Porazom od Rusije košarkaši BiH okončali nastup na Eurobasketu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Porazom od selekcije Rusije rezultatom 81:61 košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je nastup na ovogodišnjem Eurobasketu u Montpellieru.

Tim Duška Ivanovića odlično je započeo današnji meč, tokom prve četvrtine smo bili mnogo bolji protivnik, da bismo u nastavku protivniku dozvolili da izjednači, a potom i preokrene rezultat, te u konačnici ostvari ubjedljiv trijumf.

Najbolju četvrtinu na Eurobasketu naši košarkaši odigrali su na početku današnje utakmice. Serijom 8:0 izabranici Duška Ivanovića već nakon četiri minute uspjeli su ostvariti rezultatsku prednost koju su do kraja prvog perioda konstantno povećavali. Sam finiš dočekali smo sa ugodnih plus 13, da bi Monya pogotkom sa distance smanjio na 22:12 što je bio rezultat prvog perioda.

Onako kako su naši košarkaši odigrali prvu dionicu tako su na startu druge izgledali naši protivnici koji su za kratko vrijeme prednost bh. tima istopili na tri poena. Potom je Vorontshevich pogodio za tri poena i izjednačio rezultat na 22:22. Rusi su uskoro prešli u vodstvo, koje do poluvremena ipak nisu uspjeli zadržati. Zahvaljujući lošoj igri našeg tima u drugoj dionici u kojoj smo postigli svega devet poena, na pauzu smo otišli s neriješenim rezultatom, 31:31.

Treća dionica protekla je u dobroj igri i jednog i drugog tima koji su bili rezultatski rasterećeni. Rusi su ipak bili nešto bolji pa su posljednju četvrtinu dočekali sa pet koševa viška. U posljednjoj dionici smo nažalost u potpunosti zakazali dozvolivši Rusiji da se rezultatski odlijepi i do kraja ostvari ubjedljiv trijumf.

U drugom susretu naše grupe odigranom danas Poljska je rezultatom 78:65 porazila Finsku.

Eurobasket, peto kolo:

BiH – Rusija 61:81