Snimak u javnosti
84

Policija u SAD-u zbog pogrešnog parkiranja upotrijebila elektrošoker na NBA zvijezdi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Policija u SAD-u upotrijebila je elektrošoker na košarkašku Milwaukee Bucksa Steringu Brownu zato što je parkirao auto na mjesto predviđeno za osobe s invaliditetom.

Naime, prema pisanju američkih medija, Brown je u večernjim satima otišao do najbliže prodavnice, a s obzirom na to da je bilo kasno, odlučio je ostaviti auto na mjesto koje je predviđeno za osobe s invaliditetom, vjerujući da u tom trenutku neće nikome smetati.

Ipak, dežurni policajac koji se nalazio u blizini odmah je pozvao pojačanje i nekolio patrola ubrzo je stiglo na mjesto događaja, a kada im je pokušao objasniti o čemu se radi završio je na podu, jer je policija iskoristila elektrošoker.

Na snimku koji se pojavio u javnosti jasno se vidi da Brown nije koristio silu i nije se opirao pa je reakcija policije i više nego pretjerana.

Brown je odmah sve ispričao čelnicima Milwaukeeja, a klub je odmah pokušao zataškati kompletnu situaciju, ali je policija zbog određenih zakona morala objaviti snimak s kamere koji se ubrzo proširio na internetu i postao viralan.