Snašao se
28

Pogledajte nevjerovatan koš Paulinha za pobjedu Cearensea

Piše: E. B.
U posljednjem susretu 26. kola brazilske NBB lige Cearense je dočekao Bauru, a sam finiš susreta ući će u anale košarkaške igre.

Cearense je bio autsajder u susretu elitnog ranga brazilske košarke, a gosti su u posljednje dvije sekunde meča ušli s prednošću 80:77, a s namjerom da spriječe domaćina da trojkom stigne do izjednačenja faulirali su Paulinha Boracinija.

Playmaker Cearensea je pogodio prvo slobodno bacanje za 80:78 i svi su očekivali da namjerno promaši i drugo kako bi njegovi saigrači pokušali ostvariti skok u napadu i uputiti brzi šut za izjednačenje i produžetak.

No, 183 centimetra visoki 33-godišnjak je imao drugačije planove. Namjerno je promašio slobodno bacanje, ali je ciljao obruč tako da se lopta odbije u lijevi ugao terena.

Igrači obje ekipe su se pod košem gurali, a Paulinho je prvi stigao do lopte i šutirao trojku iz ćoška. Lopta se odbila od vrh table i "kao kap" ušla u koš.

Iako prema pravilima košarkaške igre ovakvo izvođenje slobodnih bacanja nije dozvoljeno, sudije ga nisu odlučile sankcionisati i Cearensea je stigao do 11. pobjede u sezoni.