Košarka
66

Petrović: Znam da u Bosni nema novca, ali bih volio ostati

Klix.ba
Aco Petrović (Foto: Klix.ba)
Aco Petrović (Foto: Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Aco Petrović je u intervjuu za srbijanske medije još jednom kazao da bi volio i dalje voditi bh. košarkaške Zmajeve, ali da to ne zavisi od njega.

Petrović je za portal Danas.rs kazao da je još uvijek pod utiskom događanja na Eurobasketu i da su emocije i dalje veoma jake.

"Trebali smo se naći u drugom krugu, jer sam uvjeren da bismo prikazali bolje partije u odnosu na pojedine selekcije koje su prošle prvi dio šampionata. Odigrali smo vrlo kvalitetno tri i po utakmice i na kraju smo ostali kratki", kazao je Petrović.

On je dodao da reprezentaciji BiH protiv Litvanije nisu priznata četiri poena, a jedan posjed lopte, koji je morao pripasti bh. reprezentaciji, dosuđen je u korist rivala.

"Da su okolnosti bile drugačije, vjerovatno bismo se plasirali u drugu fazu", vjeruje selektor.

On je također govorio i o igrama kapitena selekcije Mirze Teletovića.

"Niko ne zna šta sam istrpio do Evropskog prvenstva. Teletović 14 mjeseci nije igrao i trebalo ga je vratiti u formu. Kako je prvenstvo odmicalo, igrao je sve bolje, pronašao je ritam... Niko ne zna kakve bi partije pružao u drugoj fazi, zbog čega, između ostalog, ostaje i žal što nismo nastavili takmičenje", kategoričan je Petrović.

On je također govorio i o situaciji u kojoj se nalazi kada je riječ o odlasku ili ostanku na kormilu bh. košarkaške reprezentacije.

"Jedini sam selektor na šampionatu koji je radio volonterski dvije godine. Dao sam riječ ljudima iz Košarkaškog saveza BiH i u tom vremenskom periodu odbio sam nekoliko zanimljivih ponuda. Dogovorili smo se da za dva mjeseca obavimo razgovor, nisam optimista, jer znam da u Bosni nema novca, ali bih volio ostati", bile su Petrovićeve riječi.

Aco nema dvojbe u vezi s tim koji je košarkaški Zmaj najviše dao na Eurobasketu.

"Nihad Đedović je bio naš najbolji igrač na šampionatu. Svih pet utakmica odigrao je na visokom nivou u oba pravca. Zaista je igrao vrlo kvalitetno i zato zaslužuje sve pohvale", iskren je selektor BiH.