|

"Petrović nije bio veliki igrač, Delibašić nije bio provokator kao ostali Jugosloveni"

"Petrović nije bio veliki igrač, Delibašić nije bio provokator kao ostali Jugosloveni"
0
T
Totalsport
16.11.2012. u 15:06
39
komentara
0

dijeljenja
"Petrović nije bio veliki igrač, Delibašić nije bio provokator kao ostali Jugosloveni" Dražen Petrović
Nekadašnji košarkaški reprezentativac Sovjetskog Saveza i Španije Jose Birjukov Aguirregaviria dao je intervju za magazin Jot Down u kojem se nimalo lijepim riječima osvrnuo i na Dražena Petrovića.
Birjukov je došao u Real Madrid 1984. godine iz CSKA-a, a u 11 je godina dijelio svlačionicu s mnogim velikanima, pa tako i s Draženom Petrovićem te sjajnim Špancem Fernandom Martinom. Obojica košarkaša su poginula u saobraćajnim nesrećama, Martin 1989., a Petrović četiri godine kasnije. Birjukov se prisjetio kako su izgledali njegovi zajednički dani s legendama.

"Petrović bi me nakon svakog treninga pozivao da gađamo sto trica. Pobijedio bih ga i otišao na spavanje. Problem je što su i Martin i Petrović bili ekstremni egoisti. I na kraju smo svi platili zbog toga jer nismo osvojili prvenstvo u sezoni 1988/89", istaknuo je Birjukov koji je Dražena smatrao dobrom osobom, ali zanimljivo, ne i posebno dobrim košarkašem.

"Petrović je bio sjajan šuter, ali ne i sjajan igrač. Bio je vrlo limitiran. Istina, psihološki je bio dominantan i bio je odličan košarkaš, ali za mene je Toni Kukoč bio bolji."

Osvrnuo se Birjukov i na odnos između Arvydasa Sabonisa i Dražena Petrovića.

"Urbana je legenda da su njih dvojica bili prijatelji. Sabonis nikad nije volio Jugoslavene, smatrao ih je provokatorima. Sabonis je na terenu, kao i svi iz SSSR-a, bio plemenit za razliku od Jugoslavena. Iznimka je bio samo Mirza Delibašić", zaključio je priču Birjukov.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...