Historijska pobjeda
23

Petrović: Moj 40-godišnjak je isprašio zadnjicu najboljem NBA igraču

K. H.
Aleksandar Petrović (Foto: D. S./Klix.ba)
Aleksandar Petrović (Foto: D. S./Klix.ba)
Bivši selektor reprezentacije BiH u košarci Aleksandar Petrović istakao je veliko zadovoljstvo zbog pobjede reprezentacije Brazila protiv Grčke u meču 2. kola prve faze Svjetskog prvenstva u Kini te je rekao da je to velika pobjeda za budućnost ovog sporta u toj državi.

Brazil je u meču 2. kola grupe F porazio Grčku rezultatom 79:78, što je jedno od najvećih iznenađenja na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kini, a Petrović koji je selektor ove reperzentacije istakao je da ova pobjeda ima veliki značaj.

"Ovo je bila historijska utakmica za košarkašku reprezentaciju Brazila. Ova država je bila domaćin Olimpijskih igara 2016. godine i nije napravila veliki uspjeh pa je iz tog razloga ova pobjeda od ogromnog značaja. Imali smo odličan početak treće dionice koji nam je pomogao da preuzmemo kontrolu nad utakmicom, pomoglo nam je dugogodišnje iskustvo igranja protiv Grčke kao i pripremni mečevi", kazao je bivši selektor reprezentacije BiH.

Nakon toga, Petrović je istakao da je oduševljen igrom svog igrača Alexa Garcije koji je uspio zaustaviti jednog od najboljih košarkaša svijeta, ujedno i jednog od najboljih NBA igrača - Giannisa Antetokounmpoa.

"Skautirali smo mečeve Milwaukeea iz play-offa, igrali smo protiv 23-godišnjaka koji je najbolji igrač NBA lige i ko ga je na kraju zaustavio? Moj 40-godišnjak Alex Garcia koji mu je isprašio zadnjicu", rekao je Petrović.

Brazil će u narednom susretu igrati protiv Crne Gore, dok će Grčka igrati protiv Novog Zelanda.