Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
De, citaj bolje majketi, odnosi se sa Shaquille O\'Neal-a. Tako da ne izgiravaj pametnjakovica.
Sezona 1961/1963 poznata je kao \"Sezona divova\" jer ne samo da je Chamberlain zabio 100 poena i imao prosjek od 50,4 poena po utakmici nego je u toj sezoni još jedan velika Oscar Robertson prvi i jedini put u povjesti NBA lige za jednu sezonu bilježio trip-duble brojke i to vrtoglavih 35,5 poena 12.0 asistencija i 11 skokova što je ostao presedan do danas! Također u playoff utakmici između Phile i Bostona Willt Norman Chamberlain je postavio još jedan rekord i to 55 skokova na jednoj utakmici! Šta se odbrana tiče Wilt bi danas da igra u svoje najbolje vrijeme bez problema bilježio ovih 50 po utakmici jer takva atleta se nikada više neće roditi niti igrati u NBA ligi. U ono vrijeme odbrane su bile surove jer nije bilo maženja igrača igral se prava muška igra,da još napomenem da je u to vrijeme na sceni bio još jedan centar inače najbolji odbranbeni igrač svih vremena Bill Russell! I tako dalje i tako dalje...
Nedim se više ne pojavi:)) @SANDOKAN.................Ovaj jedan dislike,na opasku autorove greške je od samog autora teksta:)
WAZZUB ONLINE ZARADA, JEDINSTVEN NAČIN ZARADE NA INTERNETU, VIŠE INFORMACIJA NA OVOM LINKU: http://adf.ly/5qo6c
Najjaci su ovi eksperti sto svemu nadju neku manu, kao npr..\'\' joj to je bilo prije, sad ne bi mogao, sad je teze\'\'.. bla, bla bla.. Na ovom video snimku se vide fini potezi tako da se ne moze reci da je bio los. A poredjenja su mi glupa. Svaka generacija je naprednija, vise trenira, ima novije i razvijenije metode za trening i taktiku, bolje doktore, jer su vise zna o povredama itd.. Moje misljenje: Svaka mu cast za rekord! Kratko - jasno.
HHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA
OOOOOOOO Nediiiiiimmmm, ma jesi li to ti?!! :):):)
bosnjaci su inace veliki znalci sporta,dvadeset godina od svoga postojanja imaju jedan dobar tim i to invalide hehehehehe
promjeni nick, ovi gilipteri će ti krv popiti na slamku. (doduše, sa punim pravom) : )
ma dzaba mu ta statistika, jer osvojio je svega 2 naslova, dok njegov najveci rival russell 11... kosarka je timski sport, to su dokazali russell i ostatak bostona, vjerujte da i danas neko od igraca uzme 63 suta, posebno ako je njegova noc bio bi blizu 100 opet mu svaka cast jer osim te lude nba statistike jednom je izjavio da je spavao sa preko 20k zena, e na to skidam kapu xD
hahaha nedim me nasmija ko niko do sad, jos napade covjeka na kraju hahahahha, koji kralj, ovo samo kod nas ima :D
ruke dva metra
Isto kao sto je PELE u fudbalu zabio u karijeri oko 1300 golova u to vrijeme 1960 godina.Svaka njemu čast,on je bio tad kao vanzemaljac,ali tad se u fudbalu ili kosarci nije toliko vodilo racuna o tehnici i treninzima kao danas.Ljudi prije rade na bausteli,pa ode da odigra utakmicu.Zamislite kolko bi Messi i Ronaldo dali golova takvim odbranama prije 50 godina. I onda govore nikad niko nece stic Pelea,pa to je na današnjem vremenu nemoguce stic,kakvi sve monstrumi igraju u odbranama.Tako isto i za ovog košarkaša mislim
Kad sam vec na ovom forumu...moram ipak uputiti primjedbu Autoru gore navedenog teksta jer WILT CHAMBERLAINE nije dao 100 koševa nego je postigao 100 poena ..a svi dobro znamo da se koševi poentiraju sa 1 bod- slobodno bacanje, 2-boda iz igre, i 3 boda za trojke (u NBA slučaju,23 feet 9 inches (7.24 m)).....Tako bi Novinara zamolio al bez uvrede da malo pažljivije piše tekst!
hahahahaha gl.u.pan nije jos skonto hahashahah ne vjerujem pravim screenshot ovoga hahahahaha slusaj klocu: ovaj dio \"Njegov nekadašnji suigrač iz Los Angeles Lakersa Kobe Bryant najviše se približio nedostižnom Chamberlainovom dosegu. Prije šest godina je u pobjedi protiv Toronta ubacio 81 koš.\" se odnosi na prethodni dio o shaqu: \"Ne vjerujem da će se ikad više pojaviti centar kojem će to uspjeti\", kazao je Shaquille O\'Neal.\" dakle njegov suigrac, shaqov, iz lejkersa. Kontas sad? Kobe je shaqov suigrac koji je dao 81 kos. Razumijes li ziv bio. Ako ne razumijes daj mi emaol adresu da ti nacrtam.
Nedime nije da vredjam,nije mi namjera...ali ako te zanima evo ti link:www.youtube.com/watch?v=qRikrksH8es
Nedime,kad već citiraš tekst,onda citiraj doslovce,jer bila je jedna rečenica koja se odnosila na Shaquille Shaquille O\'Neal-a.... pa je u tom slučaju novinar mislio da su njih dvojica suigrači Kobi i Shaquille a ne Kobi i Wilt.. Ne vjerujem da će se ikad više pojaviti centar kojem će to uspjeti\", kazao je Shaquille O\'Neal. Njegov nekadašnji suigrač iz Los Angeles Lakersa Kobe Bryant najviše se približio nedostižnom Chamberlainovom dosegu. Prije šest godina je u pobjedi protiv Toronta ubacio 81 koš.