Zanimljivo društvo
2

Otkriveno zašto se Dončić na SP-u veselio uz srbijanske pjesme dižući tri prsta

H. H.
Luka Dončić na zabavi (Foto: Screenshot)
Luka Dončić na zabavi (Foto: Screenshot)
Luka Dončić snimljen je u Manili tokom Svjetskog prvenstva gdje se sa reprezentativnim kolegom Zoranom Dragićom opuštao uz srbijanske narodne pjesme i veselio sa tri podignuta prsta, a sada je otkriveno zašto je to uradio.
Na društvenim mrežama pojavio se snimak gdje iz sveg glasa Dončić pjeva pjesmu "Vidovdan" i uz podignuta tri prsta uživa u provodu, a srbijanski mediji pišu da je Luka na zabavi bio sa prijateljima, ali ne samo iz reprezentacije Slovenije, nego i iz Srbije.

Zabava je organizovana nakon finalne utakmice u kojoj je Srbija izgubila od Njemačke 83:77, dok je dan ranije Slovenija savladala Italiju u susretu za sedmo mjesto.

Tokom zabave na na repertoaru su uglavnom bile srbijanske pjesme u kojima Dončić uživa svakodnevno, s obzirom da sa očeve strane vuče porijelo iz Srbije, lako se uklopio u ambijent.

Ranije je u automobilu puštao i pjesmu Baje Malog Knindže "Morem plovi, jedna mala barka", što je naišlo na osude hrvatskih medija, a i zagrijavanja prije mečeva radi uz srbijanske narodnjake.

Dončić je na snimku zagrljen sa Stefanom Jovićem, dok se pojavljuju još i Dejan Davidovac, Nikola Milutinov, Aleksej Nikolić…

Podsjetimo, Slovenija je na Svjetskom prvenstvu zauzela sedmo mjesto, a eliminisani su u četvrtfinalu od selekcije Kanade.

Dončić je izabran u idealnu petorku turnira, a pored njega tu su uvrršteni i Bogdan Bogdanović iz Srbije, kanadska zvijezda Shai Gilgeous-Alexander, Anthony Edwards iz SAD-a i njemački as Dennis Schroeder.