Košarkaški turnir
127

Ostali bolje da ne dolaze: Amerikanci s brutalnom ekipom napadaju zlato u Parizu

E. K.
Curry, Durant i Booker žele igrati na OI (Foto: FIBA)
Curry, Durant i Booker žele igrati na OI (Foto: FIBA)
Steph Curry, Kevin Durant, Devin Booker i mnoge druge NBA zvijezde su dale verbalnu potvrdu da žele učestvovati na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Poslije neuspjeha na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu gdje su osvojili četvrto mjesto, Amerikanci sada žele oformiti novi "dream team" i napasti olimpijsko zlato.

Posljednji u nizu koji je potvrdio igranje u Parizu je Steph Curry koji je jučer istakao da definitivno želi biti član olimpijskog tima.

"Želim igrati, to je jedna od stvari koje nisam dosad uradio. Definitivno želim biti tu. Želim biti u tom timu", rekao je Steph kome se pridružio i Kevin Durant.

"Igrat ću na Olimpijskim igrama sljedeće godine", kazao je Durant.

Tim Reynolds s Associated Pressa izvijestio je da su također Bam Adebayo, DeMar DeRozan, Devin Booker, Bradley Beal, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton, Julius Randle, Zach LaVine, Aaron Gordon, Kyle Kuzma, Zion Williamson, Kawhi Leonard, Fred VanVleet i Brook Lopez izrazili želju da nastupaju na Olimpijskim igrama ukoliko budu izabrani.

Pored njih, identično mišljenje dijele i Draymond Green kao i Kyrie Irving dok Jimmy Butler, Paul George i Anthony Davis još uvijek nisu odbacili mogućnost igranja na Olimpijskim igrama, a aktuelni MVP NBA lige Joel Embiid još uvijek nije odlučio za koga će igrati budući da ima mogućnost da predstavlja SAD i Francusku.