"That's all folks!"
41

Nurkić se naslađivao neuspjehu Golden Statea, našao se odmah na udaru kritika navijača

E. B.
Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
U sinoćnjem susretu play-ina NBA lige Golden State Warriorsi su poraženi od Sacramento Kingsa rezultatom 118:94 i završili ovu sezonu, a taj neuspjeh nekadašnjih prvaka je odmah po završetku susreta ismijao Jusuf Nurkić.

Golden State tako neće igrati play-off NBA lige prvi put nakon 2021. godine i tek treći put u posljednjih 12 godina, a Nurkić je odmah nakon kraja susreta u Sacramentu ostavio provokativan post na X-u (bivši Twitter).

Naš košarkaš je stavio odjavnu špicu iz popularnih crtanih filmova Looney Toones "That's all folks!" ("To je bilo sve, narode!").

Njegovo ismijavanje Warriorsa je izazvalo pravu lavinu kritika navijača.

"Ti si zadnja osoba koja treba ovakvo nešto napisati", "Ja imam isti broj titula kao i ti", "Druže, ti nemaš ništa osvojeno u karijeri", "Čuvaj se karme, kad Phoenix ispadne u prvoj rundi play-offa", "Ti si niko i ništa", "Broj titula i priznanja Jusufa Nurkića: 0", "Vratit ćemo se na ovu objavu za nekoliko sedmica", "Jesu završili sezonu, ali imaju 4 titule. A ti ćeš otići u penziju bez ijedne", samo su neki od komentara navijača koji smatraju da je Nurkić pogriješio što je odlučio ismijati Golden State.