Oporavak od teške povrede
124

Nurkić se borio s emocijama, povratak je blizu: Želio bih zaplakati, ali neću

F. Z.
Foto: Screenshot (Jusuf Nurkić)
Foto: Screenshot (Jusuf Nurkić)
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić na NBA parkete trebao bi se vratiti u nedjelju u duelu svojih Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa.
Naš najbolji košarkaš prvo će u srijedu odraditi trening sa Santa Cruz Warriorsima, razvojnom ekipom Golden Statea, a potom će ukoliko sve bude prošlo bez problema biti spreman za duel s Rocketsima.

"Teško je, toliko toga se dešava u mojoj glavi i radujem se povratku već jako dugo. Želio bih zaplakati, ali neću. Toliko toga se dešava, ponovo ću biti tu i ponovo će prozvati moj broj. Bit ću spreman da se takmičim. Prošlo je 11 mjeseci, skoro godina. Ništa se nije promijenilo, lopta je ista, obruči su isti, nadam se da je i parket isti. Mnogo sam uzbuđen, ali moram kontrolisati emocije", rekao je Nurkić.

Bh. košarkaš je 25. marta prošle godine doživio prijelom lijeve tibije i fibule u utakmici regularnog dijela sezone protiv Brooklyn Netsa. Prošle sezone, Nurkić je prosječno postizao 15,6 poena i bilježio 10,4 skoka po utakmici.