Nakon špekulacija
66

Nurkić potvrdio da je Portland saglasan da igra za reprezentaciju BiH

H. H.
Nurkić bi trebao biti na raspolaganju selektoru Bosniću za mečeve protiv Bugarske i Latvije (Foto: EPA-EFE)
Nurkić bi trebao biti na raspolaganju selektoru Bosniću za mečeve protiv Bugarske i Latvije (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić potvrdio je putem društvenih mreža da je njegov klub Portland Trail Blazers saglasan da nastupi za našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo narednog mjeseca.

Kako je naš centar naglasio, još prije mjesec obavijestio je KS BiH da želi nastupati u dresu Zmajeva protiv Bugarske i Latvije krajem novembra.

"S obzirom na to da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec ljude KS BiH obavijestio da ja želim igrati i da od mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba, koje sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara najjače košarkaške lige svijeta", navodi se u poruci objavljenoj na Facebooku.

Nurkić bi tako trebao biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za mečeve protiv Bugarske (27. novembra) i Latvije (29. novembra).

Podsjetimo, naša reprezentacije će biti domaćin u pomenutim susretima, jer će se utakmice igrati po prinicpu "balona" u Sarajevu. U grupi H u kojoj se nalazi i BiH vodeća je Grčka sa četiri boda, slijede Bugarska i naša selekcija sa po tri, dok je Latvija posljednja s dva boda.