Lijep gest
298

Nurkić održao Jokiću čas košarke, a onda ga nakon meča pohvalio

Piše: N. K.
Jusuf Nurkić dao izjavu nakon meča (Foto: Screenshot)
Jusuf Nurkić dao izjavu nakon meča (Foto: Screenshot)
Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u svom Moda Centru ekipu Denver Nuggetsa rezultatom 99:82 i tako još jednom zadali udarac ekipi koju su prošle sezone u direktnom obračunu ostavili bez play-offa.

Nuggetsi su ubacili tek gotovo svaki treći šut (30/84), izgubili su bitku pod obručima (41:35 u skokovima za Portland), a upravo je tu bh. košarkaš Jusuf Nurkić još jednom nadigrao srbijanskog asa Nikolu Jokića.

Nurkić je sa 17 poena (šut 7/15) bio najefikasniji igrač Portlanda, a najčešće je i brinuo u odbrani o Jokiću koji je za 34 minuta postigao šest poena, šutirajući 2/5 za dva, 1/4 za tri, uz sedam skokova.

Ipak, naš košarkaš nije želio hvaliti sebe poslije ove dobre partije, svjestan da Jokić nije toliko kriv za poraz, a upitan kako je uspio da svede nekadašnjeg saigrača iz Denvera na samo šest poena, odgovorio je da je riječ o iskustvu zajedničkog igranja.

"Nisam ja tu mnogo mogao uraditi sam. Jokić je sjajan igrač, prosto sam pokušavao da igram odbranu. Znam Nikolu vrlo dobro, na neki način znam šta će probati uraditi. Imao je loš nastup ovoga puta, ali je sjajan košarkaš, što je pokazao u nekoliko odličnih utakmica u ovoj sezoni. Ali, nije se ovde radilo o njemu, već o našoj odbrani", rekao je Nurkić.