|

Nurkić: Nisam se odrekao dresa reprezentacije BiH

Nurkić: Nisam se odrekao dresa reprezentacije BiH
222
F
FENA
27.11.2015. u 13:59
110
komentara
222

dijeljenja
Nurkić: Nisam se odrekao dresa reprezentacije BiH Jusuf Nurkić
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA ekipe Denver Nuggets Jusuf Nurkić, uputio je pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH (UO KS BiH) u kojem navodi da se nije odrekao dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Nurkić u pismu ističe da se od augusta prošle godine protiv njega vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz KS BiH s ciljem da ga diskredituju kao sportaša i osobu te učine omraženim kod navijača, zbog čega je prije dvije sedmice uputio pismo UO KS BiH kojim želi poručiti da se nikada nije odrekao dresa reprezentacije za koju je spreman uvijek igrati.

"Kreatori ove kampanje, iz onoga što sam mogao zaključiti u njihovim medijskim istupima, kao i njihovim postupcima prema meni i ljudima kojima sam blizak, jesu predsjednik Košarkaškog saveza Dino Konaković, generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović i direktor reprezentacije Igor Stojanović", stoji u Nurkićevom pismu.

Košarkaš želi da ga Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza sankcioniraju ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekuje da budu kažnjene osobe koje su ''bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na njega, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH''.

"Kao član KS BiH i državni reprezentativac očekujem da Upravni odbor u roku od sedam dana od dana dostavljanja mog pisma riješi ovaj slučaj i to na način da sankcionira ili mene, ako postoji ikakva validna dokumentacija, prijava i odluka nadležne komisije, ili one koji su lagali i obmanjivali i vas i javnost i time nanijeli ogromnu štetu i savezu i reprezentaciji, a tako što ćete ih odstraniti iz Saveza, jer bi se pokazalo da su nedostojni funkcija koje obavljaju", saopćio je Nurkić.

Ističe da za sve što je naveo u pismu ima materijalne dokaze koje je u svom drugom pismu dostavio Upravnom odboru, a pojedinim članovima, na njihovo traženje i obećanje da će se angažirati u rješavanju ovog slučaja, dostavio je kompletnu prepisku s direktorom reprezentacije, uključujući ljekarski nalaz, iz čega se jasno vidi da je ispoštovao sve što je Savez BiH od njega tražio.

"Nisu smjeli zvanično objaviti dokaze kao što je moj ljekarski nalaz iz augusta prošle godine, dostavljen na zahtjev direktora reprezentacije Igora Stojanovića, za što postoji pisani trag koji sam spreman dostaviti Upravnom odborui. U proteklom periodu nisam se htio oglašavati, jer sam bio svjestan da su pred Savezom i reprezentacijom stajale velike obaveze, no kako je Eurobasket prošao i uskoro počinje novi ciklus, očekujem nastavak kampanje protiv mene", stoji u saopćenju.

Nurkić očekuje da će se Upravni odbor u što kraćem roku očitovati o ovom slučaju te drastično sankcionirati sve one koji zloupotrebljavaju Košarkaški savez i ruše ugled reprezentacije, pretvarajući je u privatnu ekipu nekolicine osoba.

"Ukoliko izostane reakcija Upravnog odbora i sankcije prema odgovornima za ovu kampanju neće mi preostati ništa drugo nego da zaključim da je Upravni odbor ili na strani onih koji su pokrenuli ovu hajku na mene ili je nemoćan da ih kontrolira. Ako se to desi, bio bi to konačni dokaz da su i Savez i reprezentacija igračke u rukama pojedinaca koji su vlastite interese stavili iznad interesa Saveza i reprezentacije. Bila bi to jasna poruka da sam nepoželjan, jer sam spreman igrati samo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, niti za jednu drugu, a posebno ne za nečiju privatnu reprezentaciju i ljude koji će me vrijeđati i omalovažavati", zaključio je košarkaš.
Prijavi grešku


Komentari (110)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...