Nova svađa u NBA ligi
30

Nurkić nakon Barkleya "zakuhao" i sa Shaqom: Pale su teške riječi, mišljenja navijača su podijeljena

E. B.
Jusuf Nurkić i Shaquille O'Neal
Jusuf Nurkić i Shaquille O'Neal
Nakon što je jučer ismijavao Charlesa Barkleyja, danas je Jusuf Nurkić dospio u centar američke javnosti zbog svađe sa još jednom legendom, Shaquilleom O'Nealom.
Jedan od najboljih centara u historiji se obratio Nurkiću i nazvao ga mekušcem zbog navodnog razmišljanja o tuženju Dramonda Greena koji ga je krajem prošle godine nokautirao tokom utakmice i zaradio suspenziju na 12 utakmica.

"Prema pisanju NBC-ja, ne znam je li istina ili ne, ali želim se obratiti Jusufu Nurkifu, Nurkiću... kako god se zvao", počeo je Shaq i nastavio:

"Priča se o podizanju prijave protiv Draymonda Greena. Imam problem s tim jer to samo pokazuje kakav si mekušac. Uništit ćeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša. Razlog što te je Draymond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekušac si što si uopšte pomislio da podigneš tužbu. Ovo je nešto što bih ti rekao i u lice. Ne možeš tužiti nekoga, samo moraš podići svoje veliko dupe i nekom uzvratiti udarac. Šta misliš o tome, mekušcu?", poruka je Shaqa za Nurkića.

Nije se dugo čekao Nurkićev odgovor. Jusuf je demantovao da je želio podići tužbu, a poručio je i da se ne želi tuči na NBA parketima.

"To nikad nisam rekao! Ljudi izmišljaju ta sr*nja. Shaqiloviću, ja nisam odavde. Ne gubi mi se novac i niko se više ne tuče u ovoj NBA ligi", poručio mu je Nurkić na X-u.

Komentari na Nurkićevu objavu su podijeljeni. I dok su jedni na strani Nurkića i nazivaju Shaqa klaunom, drugi prozivaju Jusufa "Bosanskim govedom", te ga optužuju kako je zaista mekušac.

Zanimljivo je da se javio i trener Phoenixa Frank Vogel koji je istakao da mu je drago što Nurkić nije želio tužiti Greena.

"Drago mi je da nisi to rekao. Da jesi, bio bih zabrinut", poruio je Vogel.